Teatrul Sica Alexandrescu

Telefon: +40 268412969

Festivalul de Dramaturgie Contemporana

Incepand cu anul 1978, Teatrul Sică Alexandrescu este iniţiatorul şi organizatorul  Festivalului de Dramaturgie Contemporană, un festival care de-a lungul timpului a căpătat notorietate, chiar dacă pentru o perioadă, a fost intrerupt.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană,  Braşov este un festival de tradiţie.

Singurul cu acest specific in Romania, este dedicat exclusiv dramaturgiei contemporane. Cele mai importante spectacole pe astfel de piese (realizate in stagiunea ce precede Festivalul) sunt invitate să participe aici, spectacolele fiind insoţite de dezbateri teoretice, lansări de carte de gen şi alte evenimente care au drept scop aducerea in prim-plan a tot ceea ce inseamnă preocupări, tendinţe, problematici ale lumii contemporane, reflectate prin textul şi spectacolul de teatru.

Este un festival competitiv, premiile acordate fiind: pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cel mai bună scenografie, cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol, existand, de asemenea şi un premiu special al Juriului.

In ultimul timp, Festivalul a căpătat o amploare din ce in ce mai mare prin dezvoltarea unor proiecte complexe.


conducerea festivalului:

Claudiu GOGA Directorul Teatrului Sică Alexandrescu Braşov, Directorul Festivalului de Dramaturgie Contemporană

Mariana HUDIŞTEANU Director economic

Oana BORŞ Secretar literar

Angelica MOLDOVAN Documentare

Newsflash

Sâmbătă, 4 iunie, ora 11.00, copii, dar şi părinţii, sunt invitaţi să sărbătorească, cu puţină întârziere, ziua de 1 Iunie prin teatru. Un spectacol dedicat lor, un spectacol ce îi apropie de lumea marelui Caragiale, o lume plină de peripeţii „nici aşa, nici altminteri, negreşit!”

Personajele din Lanţul slăbiciunilor, Vizită, Bubico, Un pedagog de şcoală nouă sunt aduse pe scenă rând pe rând de caruselul de la târgul de Moşi care se învârte marcând scurgerea timpului, în timp ce ochiul vigilent al autorului care „simte enorm şi vede monstruos” le urmăreşte. Amuzamentul este garantat, în timp ce un „Mitică” strigă fără oboseală: „turtă dulce, panorame, baloane, soldaţi, lampioane, limonadă, fracuri, decoraţiuni, cerşetori, ciubere copii, miniştri, pungaşi de buzunare...”, iar morala se insinuează pas cu pas. Morala îi vizează pe copii, dar cu siguranţă mai mult pe părinţi, căci metehnele acestei naţii chiar dacă s-au mai „revizuit, pe ici pe colo”, au cam rămas aceleaşi în punctele „esenţiale”.

Aşadar, dragi părinţi nu ezitaţi să vă aduceţi copiii la teatru! D’ale lui Nenea Iancu sau Lanţul slăbiciunilor vă aşteaptă pe scena mare a Teatrul „Sică Alexandrescu”.

Vă aşteptăm!