Teatrul Sica Alexandrescu

Telefon: +40 268412969

Teatrul Sică Alexandrescu

Ada Galeş nominalizata la Gala UNITER

Ada Galeş nominalizată pentru debut la Gala UNITER

Ada Galeş, actriţa Teatrului “Sică Alexandrescu” Braşov a fost nominalizată pentru debut la Gala UNITER 2016, de către juriul format din criticii de teatru: Doina Papp, Cristina Rusiecki, Claudiu Groza.

Ada s-a îndreptat către actorie, urmându-şi pasiunea din liceu. În prezent, este anul II Master, la UNATC “I.L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru.

Pasiunea pentru teatru din anii de liceu i-a adus numeroase premii la festivalurile de teatru pentru liceeni. Premii a luat şi în timpul facultăţii, respectiv: „Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un spectacol de regie”, la Gala Absolvenţilor – UNATC, 2014.

Pe lângă rolurile din spectacolele de şcoală (partituri în spectacolele Un tramvai numit dorinţă, Hedda Gabler, Unchiul Vanea, Lut, Trei suroriş.a.), a fost distribuită în filme, s-a implicat în organizarea de evenimente culturale, în activităţi pedagogice, s-a ocupat de design interior.

În 2015, şi-a făcut debutul pe scena braşoveană, unde este angajată, jucând în acest an trei roluri principale: Denise – în Copilul problemă de George F Walker, Silvia – în Jocul dragostei şi al întâmplării de Marivaux, regia Liviu Lucaci; Alison – în Priveşte înapoi cu mânie de John Osborne, regia Vladimir Anton.

La ediţia a XXVI–a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană Braşov (care a avut loc în luna noiembrie, 2015), talentul său a fost recompensat de către juriul format din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Ion Parhon cu Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Îi urăm succes mai departe!

Newsflash

Chiar dacă stagiunea s-a încheiat pentru teatrul braşovean, veştile bune continuă să vină. Astfel, pe lângă participările din această toamnă la Festivalul EuRoCultura, Bruxelles; Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila (organizat de Teatrul „Maria Filotti”), la Festivalul FESTin pe Bulevard (organizat de Teatrul „Nottara”), un alt Festival îşi doreşte un spectacol a Teatrului „Sică Alexandrescu” în programul său.

Este vorba despre cel mai râvnit eveniment teatral al anului, Festivalul Naţional de Teatru (FNT 2016), care a inclus pe lista celor mai bune spectacole ale stagiunii 2015-2016 şi spectacolul Dansând în noaptede Patrick Ellsworth, regia Vlad Massaci, scenografia light design-ul, conceptul şi realizarea video Andu Dumitrescu, coregrafia Andrea Gavriliu.

Dancer in the Dark, celebrul film realizat de regizorul danez Lars von Trier, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, în 2000 şi, în ciuda controverselor stârnite, a câştigat prestigiosul Premiu Palme d’Or. Protagonista filmului, dar şi cea care a scris coloana sonoră, este actriţa şi cântăreaţa Björk, al cărui rol a impresionat prin sensibilitate şi forţă. Björk interpretează rolul Selmei, o emigrantă de origine cehă şi mamă celibatară, ce lucrează într-o uzină din SUA. Pasiunea ei este muzica, mai ales cântecele şi dansurile marilor comedii muzicale holywoodiene. De altfel, acţiunea este plasată într-o Americă a anilor ’60 ale cărei cinematografe de provincie prezentaumusical-urile vechi pline de glamour. În această lume ideală îşi proiectează virtual Selma existenţa. O existenţă marcată, însă, de un secret dramatic.

Păstrând aceeaşi linie narativă, dramaturgul american Patrick Ellsworth transformă scenariul lui Lars von Trier într-o piesă de teatru ce păstrează, intrinsec, prin poveste, dimensiunea emoţionantă. Piesa a avut premiera mondială, în 2012, în Germania, la Die Staats Theatre din Stuttgard. Din distribuţia braşoveană, care l-a impresionat şi pe autorul american prezent la una dintre reprezentaţiile spectacolului, fac parte: Mădălina Ciotea, Bianca Zurovski, Marius Cordoş, Maria Gârbovan/ Simona Pop, Gabriel Costea, Relu Siriţeanu, Mirela Borş, Claudiu Mihail, Vlad Pavel, Vlad Ţigănuş.