Teatrul Sica Alexandrescu

Telefon: +40 268412969

Teatrul Sică Alexandrescu

Ada Galeş nominalizata la Gala UNITER

Ada Galeş nominalizată pentru debut la Gala UNITER

Ada Galeş, actriţa Teatrului “Sică Alexandrescu” Braşov a fost nominalizată pentru debut la Gala UNITER 2016, de către juriul format din criticii de teatru: Doina Papp, Cristina Rusiecki, Claudiu Groza.

Ada s-a îndreptat către actorie, urmându-şi pasiunea din liceu. În prezent, este anul II Master, la UNATC “I.L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru.

Pasiunea pentru teatru din anii de liceu i-a adus numeroase premii la festivalurile de teatru pentru liceeni. Premii a luat şi în timpul facultăţii, respectiv: „Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un spectacol de regie”, la Gala Absolvenţilor – UNATC, 2014.

Pe lângă rolurile din spectacolele de şcoală (partituri în spectacolele Un tramvai numit dorinţă, Hedda Gabler, Unchiul Vanea, Lut, Trei suroriş.a.), a fost distribuită în filme, s-a implicat în organizarea de evenimente culturale, în activităţi pedagogice, s-a ocupat de design interior.

În 2015, şi-a făcut debutul pe scena braşoveană, unde este angajată, jucând în acest an trei roluri principale: Denise – în Copilul problemă de George F Walker, Silvia – în Jocul dragostei şi al întâmplării de Marivaux, regia Liviu Lucaci; Alison – în Priveşte înapoi cu mânie de John Osborne, regia Vladimir Anton.

La ediţia a XXVI–a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană Braşov (care a avut loc în luna noiembrie, 2015), talentul său a fost recompensat de către juriul format din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Ion Parhon cu Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Îi urăm succes mai departe!

Newsflash

 „Şi fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Ion Mircioagă, este noua premieră a Teatrului „Sică Alexandrescu”. Montat pe Broadway, începând cu 1969, jucat cu succes de 1128 de ori la Booth Theatre, iar apoi adaptat pentru film în 1972, textul este un emoţionant şi subtil discurs despre trecerea contorsionată de la adolescenţă la maturitate, într-o epocă şi ea extrem de tumultoasă: perioada flower power.

Don Baker, un tânăr orb din naştere, îşi manifestă revolta faţă de controlul pe care mama sa îl exercita asupra lui, prin decizia de a se muta singur într-un apartament din zona hippie a oraşului. Aici o cunoaşte pe vecina de vis-a-vis, o tânără aspirantă la a deveni actriţă. Această întâlnire dinamitează şi mai mult viaţa lui Don şi relaţia sa cu mama...

Spectacolul teatrului braşovean îi are în distribuţie pe Vlad Pavel (în rolul lui Don), Simona Pop (în rolul lui Jill), Bianca Zurovski (în rolul d-nei Baker) şi Bogdan Nechifor (în rolul lui Ralph). Scenografia Oana Letiţia Grigore.

Avanpremiera va avea loc vineri, 27 mai, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului „Sică Alexandrescu”.