Teatrul Sica Alexandrescu

Telefon: +40 268412969

Articole

Povestiri alese

     
     
     
 

Povestiri alese

de Donald Margulies

 

traducerea: Irina Velcescu

 

 

 

Ruth Steiner / Viorica Geantă- Chelbea

 

Lisa Morrison / Maria Gârbovan

 

 

 

 

Regia: Vlad Zamfirescu

 

 

 

 

 

Decorul: Bogdan Spătaru 

Costumele: Maria Tache 

 


durata: 1h 45’ (fără pauză)

 


Data premierei: 04 octombrie 2013

foto şi grafică afiş: Bogdan Spătaru

 

 afis povestiri alese
     

  Imagini din spectacol              Despre ...    

Newsflash

 „Şi fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Ion Mircioagă, este noua premieră a Teatrului „Sică Alexandrescu”. Montat pe Broadway, începând cu 1969, jucat cu succes de 1128 de ori la Booth Theatre, iar apoi adaptat pentru film în 1972, textul este un emoţionant şi subtil discurs despre trecerea contorsionată de la adolescenţă la maturitate, într-o epocă şi ea extrem de tumultoasă: perioada flower power.

Don Baker, un tânăr orb din naştere, îşi manifestă revolta faţă de controlul pe care mama sa îl exercita asupra lui, prin decizia de a se muta singur într-un apartament din zona hippie a oraşului. Aici o cunoaşte pe vecina de vis-a-vis, o tânără aspirantă la a deveni actriţă. Această întâlnire dinamitează şi mai mult viaţa lui Don şi relaţia sa cu mama...

Spectacolul teatrului braşovean îi are în distribuţie pe Vlad Pavel (în rolul lui Don), Simona Pop (în rolul lui Jill), Bianca Zurovski (în rolul d-nei Baker) şi Bogdan Nechifor (în rolul lui Ralph). Scenografia Oana Letiţia Grigore.

Avanpremiera va avea loc vineri, 27 mai, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului „Sică Alexandrescu”.